Saker som jag irriterar mig på

Jag tycker illa om när jag verkar vara den enda som reagerar på saker som är fel här i världen. Igår hände en sådan sak, som jag inte förstod varför jag var den enda som reagerade på. Vi ska ha konsert i skolan och vår sånglärare skrev ett manus, som innehöll Jesus-citat. många. Jag vet att människor tycker att jag reagerar så aggressivt på sådant är fel osv. men jag tror inte människor förstår att man känner sig kränkt av sådant när man är ateist. Dessutom i skolan. Jag tycker det är väldigt opassande. Vår sånglärare var väldigt förstående och lät mig ändra manuset, så det var inget större problem. Det som gör mig irriterad egentligen är att man inte förstår att det är opassande från början, och att ingen annan sa något. Jag blir så trött på att hela estetiska linjen ska vara så himla frikyrklig och sjunga om "oh lord" och "halleluja". Fast jag gillar gospel, men ibland tycker jag det blir lite överdrivet med det hela.
Jag har hört många gånger att jag är en envis typ som är instängd pga. att jag inte får för mig att gå på en sak som pingstkyrkan arrangerar. Det är ganska enkelt egentligen: varför stödja något man inte tror på, något man tycker är fel? Jag tänker inte ställa mig bakom människor som anser att homosexualitet är fel! Lite moral får man faktiskt ha.
Det är samma sak som när jag säger att det egentligen är så självklart att vi inte ska fira skolavslutningar i kyrkan. Varför ska vi? För att vi alltid gjort det? Jag tycker det är en otillräcklig anledning. Vi har ingen anledning att fira skolavslutningar i en religiös lokal. Vi har fler anledningar att inte göra det och det har inte att göra med att det kommer hit fler invandrare och vad nu än sverigedemokraterna tror, utan för att det är det enda rätta. Skolan ska vara neutral och öppen för alla, och ska därför inte ha skolavslutning i kyrkan. Än en gång, känner jag som ateist mig kränkt i skolan. Religiös får man faktiskt vara på fritiden, skolan ska vara objektiv.
Man ska inte göra saker bara för att det är tradition när det är fel. Skolan ska vara anpassad till den moderna tiden där det finns religionsfrihet och en objektiv skola.
Kortfattat:  Jag tycker att religion har inte i skolan att göra förutom i undervisningssyfte. Skolavslutningar ska inte firas i religiösa lokaler och religiösa budskap ska inte predikas om i dagens objektiva skola!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0