valborg

har fanimej ingenting att ha på mig. Skulle kunna skänka bort 70 % av min garderob just nu. Fy.
nä, nu är jag för jävla ytlig.

valborg nu ska jag ha kul!

torsdagskväll vid jordgloben


åhå, emma kommer och besöker mig om några helger, hur fint är inte det då? Nu ska jag ta itu med allt plugg så jag kan ha roligt på helgerna i framtiden. Imorgon är det valborg vilket kommer bli fina fisken. På lördag är det första maj, glöm inte att gå ut och marschera! Jag ska ut med mina röda fanor och röda kamrater i SSU Socius! Jag hoppas vi syns på gatorna.

all kärlek på er!

vilket klipp!


hej det ser ut som jag har alvöron på denna bilden. Jag gillar det. Passade på att ha en ordvits i rubriken, så kul jag är!

Varför har man så mycket att göra innan man kommer till datorn, men glömmer allt så fort man sitter där?

Jag ska klippa mig om tjugominuter. Snart är jag en ny kvinna!

en uppdatering

måste.verkligen.klippa.mig

mitt hår är knasigt och frasigt om ni förstår. Lever sitt eget liv. Jag ska skaffa kontroll, men frisören min är upptagen och jag är upptagen. Dagens i-lands problem.

Ett annat problem är att jag verkligen måste plugga men är dödstrött efter att ha arbetat denna helgen.

Ett annat problem är att jag inte direkt har något intressant att skriva eftersom mitt liv är så mediokert.

ps. såg noah and the whale förra veckan på babel, riktigt fint tyckte jag! ds.

puss

skrivarhörna


Jag har skapat en skrivarhörna i mitt rum, det var min lilla omöblering. Ovan ser ni också min nya möbel som jag är helt förälskad i. Den är fin och jag kan förvara massa saker i den! Helt perfekt. Rummet känns större nu och jag får mycket mer inspiration! tjooho!

Drömmar



till hösten ska jag förhoppningsvis flytta, så jag klickar runt på hemsidor och kollar på fin inredning.
Jag skulle gärna ha en hängare som ser ut som fåglar!

jag äter gärna på tallrikar med ryska dockor på!

Bredvid sängen skulle jag gärna ha en lampa med en stadskarta på.

en elefantformad tekanna skulle jag hälla rött te ur

jag skulle gärna vispa med vispar med fåglar i.
(allt från modcloth)


godmorgon

hade älskat den person som hade kommit med frukost på min säng nu. Gärna med en limpostsmörgås med rooibos té (varm chocklad hade inte heller varit helt fel)

det är så skönt precis här när man kollar på gilmore girls i sitt nymöblerade rum.

Jag blev nu olidligt sugen på jordnötssmörsmacka.

loppisfynd


åhåh gamla burkar. De är så fina. Idag ska jag möblera om på mitt rum! kram på er

Min gröna dröm är röd


Igår tog min mamma fram den finaste boken!

"Min gröna dröm är röd" är skriven av Helga Henschen och är bilder, citat och dikter om socialdemokrati.


Här är en av de fina bilderna. Mannen säger "Vi flyttar utomlands Ofelia - skatten är så hög" och Kvinnan (Ofelia) svarar "Men om vi blir sjuka flyttar vi hem till Sverige - sjukvården är så dyr i andra länder"

"Om det är någon mening med min tumme - då måste vet var anån mening med hela mig"

"Jag struntar i alla dammtussar bara någon ville tala med mig en liten liten stund"

"Ner med klasssamhället vägra äta greveost" och "och prinskårv"

"Jag känner mig så osäker under armarna"

Den lille pojken säger "Bäää jag har tappat alla mina karameller" kvinnan säger "Bara du inte tappar sugen, min lille sosse"

Denna är en favorit; "Låt oss slå vakt om vår nationalsymbol och vår kärlek till fosterlandet - låt oss hissa den blågula flaggan på våra villor i Sverige, kanarieörana och Portugal"

Denna är jätte söt; "Meningen med oss Anna Sofia är att vi ska växa som träden rakt opp mot himelen."

Hon varvar sina konstverk med citat och dikter. Här står;
"nej, låt dig ej förbrukas
men bruka väl din tid.
Nej, låt dig aldrig kuvas
du stöder oss, vi stöder dig
vi ger varandra liv
" (Wolf Biermann)

Andra fina citat jag hittat:

"Flertalets välfärd framför fåtalets privilegier
" Carl-Adam Nycop

"Världen har kommit till Sverige. Vi har en unik chans att berika vår kultur, göra vårt liv intressantare i kontakt med invandrarna" Birger Norman

"Inte välgörenhet
men syskonskap
inte allmosor
men rättvisa
" Helga Henschen

"Kapitalismen förtingligar människan
Socialsimen förmänskligar tingen
" Sture Pedell

och sist men absolut inte minst, min favorit:
"Jämlikhet innebär allas lika rätt att vara olika"
Elisabet Hermodsson.

Denna gjorde min dag!

Askmoln


Jag tycker det är mycket märkligt att på tv4 nyheterna nämner de inte ens hur Islands befolkning mår utan pratar bara om de stackars charterresenärerna som inte kan åka till mallorca, medan Isländarna får fly sina egna hem och vet inte när de ska kunna komma tillbaka. Men jag antar man tar upp det som är "närmst" inte det som är mest mänskligt.

Funderingar 23.57

Jag sitter och kollar på en tutorial över hur man sminkar sig. Jag vet inte riktigt hur jag hamnade på en sådan, men jag hamnade där. Det är galet vad det finns produkter man tydligen bara måste ha. Typ gel att ha i ögonbrynen, någon slags vätska som gör ögonvitorna vitare osv. Det verkar konstigt att jag lyckats leva utan alla dessa nödvändiga produkter.
Det allra konstigaste var att hela grejjen var hur man skulle sminka sig för att likna lady gaga. Denna lady gaga. Hur i all sin dar kan man bygga en hel karriär på bara sin image? För det är ju precis det hon gjort. Alla gillar henne för hon är "cool" inte för hennes musik. Jag läste någon gång att lady gagas låtar påminner om Da buzz (minns ni?) och jag håller faktiskt med. Musiken håller ingen större klass. Men jag är förvånad, på hur ytlighet kan bygga upp så mycket.
Alla vill vara som lady gaga och lady gaga bara fortsätter att göra hit efter hit. Jag blir mer och mer förvånad över dagens samhälle varje dag.

Ibland undrar jag om mina föräldrar vill ha en "vanlig" (vad är vanlig? Det vet inte jag heller, men vad mina föräldrar verkar tycka vara "vanligt" är det jag syftar på) tonåring. Idag knackade pappa på min dörr och frågade vad jag gjorde. Jag svarade inte för att jag visste hur pappa skulle reagera. Pappa frågade igen och jag svarade sanningsenligt "lyssnar på riksdagens debatt om vårpropositionen" Pappa suckade och skrattade på samma gång. "Du har väl inte börjat på statsvetenskap än".

Kanske skulle man byta personlighet och satsa på ögonbrynsgel och sånt istället. Börja kolla på meningslösa program om rika överklass barn som ställer till det för sig om och om igen. Kanske borde jag börja lyssna på ytlig popmusik som bara handlar om sex och utseende. Jag förstår inte all denna oförståelse för ungdomar som är intresserade av politik. Varför ska vi bara slösa bort vårt liv? Varför ska inte vi vara insatta i samhället förrän vi fyll 35 och har tre ungar? Varför inte nu?

Jag minns på min födelsedag för några år sen (kanske två) så fick jag en gossip girl bok av min mamma för hon tyckte jag läste för mycket "seriösa" böcker. Detta kanske kan utmåla mina föräldrar som några konstiga oseriösa människor, men det är de inte alls, tvärtom. De är insatta i politik och tycker inte om skitprogram på tv, framförallt inte mamma. Men det är skillnad på ens barn, tydligen. När man är tonåring ska man tydligen inte sitta på sitt rum och lyssna på diskussioner om vårpropositionen.

Jag ägnar min tid till att försöka greppa världen mer, försöka lära mig och ta in så mycket intryck jag kan. Jag vill inte vakna 25 år gammal och inse att supit bort stora delar av mitt liv för tydligen så har det här supandet med hur mycket man njuter av livet. Jag har inget emot alkohol, jag gillar bara inte kulturen som kretsar kring den.

Jag gillar självklart också att festa ibland och jag vill inte alltid snacka samhällsproblem. Men när snackar man samhällsproblem, undrar jag? Det är tabu överallt. Glöm bort allt det jobbiga, var glad så ska du se att det löser sig. Klaga hjälper inte.
Om alla tänker att "var glad så ska du se att det löser sig" så stannar utveckligen. Klaga hjälper om man gör det konstruktivt och inte att man muttrar något när man tar en tugga av skolmaten.

Jag är så förbannad trött på alla ytligheter och att alla verkar tycka att man bara ska vara en del av det och acceptera det. Jag vill inte se ut som lady gaga. Jag vill inte supa bort viktig tid och viktiga pengar varje helg. Jag vill inte se på skitprogram på tv.

För fan. Låt mig bara kolla på debatten om vårpropositionen i plenissalen. Please, liksom?

en solig torsdag


idag är jag klädd i mammas gamla fina (trasiga) tshirt och är galet trött.

framtid blir samtid


nu har jag anmält mig till högskolan. Jag längtar och fruktar samtidigt.
Jag grubblar så mycket och analyserar sönder alla alternativ, såsom jag alltid gör.

tavlan är ett picassotryck som jag köpte second hand för 45 svenska kronor. Tyvärr har den ingen plats för mina väggar är fyllda, men jag hoppas den får bostad i vår nya lägenhet senare.

Jag vill tipsa om en sida, för er som är intresserade av politik; Alliansfrittsverige.nu
På den sidan kan jag sitta och förundras länge över orättvisor och klyftor i vårt samhälle, som ökas av dagens högerpolitik. Om ni inte förstår vad jag pratar om, klicka på länken. Jag förundras verkligen.

ett ganska tråkigt inlägg idag. Jag känner mig lite grå och vardaglig. En aning medelmåttig. Fy.





faller



vi står vi ett vägskäl
vi måste bestämma oss
om vi vill
lägga det här
bakom oss
eller framför oss

jag skakar och gråter i tanken på båda

I'll build a house inside of you



lever i min nya sommarklänning

flight of the conchords


De har flyttat flight of the conchords till en större lokal och släpper fler biljetter. Jag gick in på hemsidan och kunde faktiskt köpa biljett. Men jag gör det inte för jag har ju ingen att gå med. Jag gråter inombords.

framtidsfunderingar

just nu är alla framtidsalternativ lika gråa. Vad ska jag jobba med då? jag vill inte ens jobba. Vill bara vara. Alternativen som är på kartan är antingen omöjliga eller tråkiga. Skriva trodde jag att jag ville göra men vad tusan vill jag skriva då? Och hur ska jag kunna ta mig någonstans?

jag vill bara gråta när jag tänker på att bli lärare. Varför? jag vet inte. Jag tycker egentligen inte att det är så hemskt, men lärare liksom.

Journalist är alldeles för svårt.

jag ifrågasätter hela tiden vad jag kan och vad jag vill. jag vet inte. jag vet inte. jag vet inte. ahh. ångest.

jag vill i varje fall inte jobba. Det är ju fint att man kanske sorterat bort något

(det blir antagligen statsvetenskap i höst, men efter det då?)

Robert Lind i Kramfors


klockren sketch av hasse & tage. och appråpå: jag gick med i 'unga humanister' idag.

en lördag



lyssnar på hollies (numera beatles abbeyroad. men ändå!) på vinylspelaren, dricker vin och äter mörkchoklad. Ska bege mig ner i scientologernas djup för att göra klart en uppgift till religionen.
det är lite skönt att vara ensam ibland.
jag tvivlar på att jag kommer göra så mycket religon, tror mer jag kommer skriva på skrivmaskinen och tänka massa tankar. vara med mig själv.  Det behöver man ibland för att inte påverkas för mycket från de man umgås med (fast att påverkas är ju självklart inte alltid dåligt.)

godkväll

impulsköp


nämen! Se Nellie har en väska! Vad kan det vara i den?

en skrivmaskin! (japp, en till!)

50 kr på knallen! Nu ska det skrivas!!

RSS 2.0