Djurens Gård

För ett litet tag sen läste jag ut boken "Djurens Gård" Av George Orwell. Det är en satirisk skildring av verkligheten som är fängslande och rolig. Boken handlar som det låter, om en gård med djur som styr. Djuren revolterar mot människorna och tar hand om sig gården på ett lite speciellt vis. Mer vill jag nog inte säga. Det låter kanske inte så fruktansvärt bra, men den är väldigt välskriven och spännande
Han tar upp lite samma ämnen som i "1984" (en av mina favoriter.)

Läs läs läs!

The Darjeeeling limited


Den här filmen har jag velat se ett tag, och Idag ska jag se den,  21.30 på Canal + Comedy.

Monkey Dancer

om du är en flummig typ som gillar underliga ljud och konstiga rytmer, så ska du lyssnar på Monkey Dancer. Vilket är ett projekt Dennis hade i USA som speglar hans tid där. Jag varnar känsliga mainstream människor att klicka sig in på länken, för ni kanske hoppar av stolen. Det är inte vad man tror. Det är det som gör det bra.

http://www.last.fm/music/Monkey+Dancer/+albums

Musiken går inte att beskriva. Det är mer en orgie av influenser från överallt. Lyssna på.


Smutsiga rökare.

Jag läste ett debattinlägg i aftonbladet om att man inte skulle klaga så mycket på att rökare smutsare ner. "Vi äter ju mat i avgaser" skrev personen angående om att det föreslås att man inte ska få röka på uteserveringar. Så tänkte jag efter lite och kom på en sak. Rökare verkar i allmänhet vara nerskitande människor. Innan alla rökare hoppar på mig för det här, så tänk efter lite. Eller varför inte bara, se sig omkring. Vad ser man på marken? Jo, fimpar. Som att fimpar inte hör hemma i papperskorgen. Samma sak med paketen, de ligger spridda på marken. Förutom att rökare förgiftar oss med sin äckliga utandningsluft så smutsar de ner våra gator med sina fimpar och paket. Det är vad jag kommit fram till. Den dagen ni slutar sprida era äckliga fimpar överallt, kanske jag tar er sida. Eller nej förresten. Jag ser fortfarande idiotin då. Men ett litet steg närmre.

Trassla in mig i dina nystade tankar




All den där oron som gnagde, gnagde för ingenting.
"Bort bra, men hemma bäst" hör jag dem säga
Och någonstans i ditt vilda hår och bland alla omslutande bomullskyssar, fann jag en märklig känsla.
Tomheten var spårlöst försvunnen, dess existens var utsuddad ur böckerna och raderad från minnena.
Men någonstans väntar den på den dagen då läpparna tröttnar på att kyssas
och då virvelvindarna har ingen ork att blåsa.
Men idag finns tonvis med ork och oändligt med längtan.
Låt oss radera vår inre ensamhet
Låt mig ta med den hem

(Like no time passed, like this year was fast; I crawled right back in to you)



jag älskar dig

(vi klarade det. Vi klarade det. VI KLARADE DET. )

IMORGON!

imorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgon
imorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgon
imorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgon
imorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgonimorgon
(Mitt huvud)

Stay with me forever


 favoriter i repris. Soundtrack från serien "Upp till kamp" som är en personlig favorit.
I denna videon får man se vackra bilder från den vackra vackra serien.

Paul McCartney









Under det grönblommiga täcket



Under det grönblommiga täcket, skylde vi oss under natten, då sommaren spirade och vi gömde oss för världen. Där, skulle ingen hitta oss, trodde våra unga hjärtan naivt. Men de hittade oss. De hittade oss, och förstörde oss.

Innan dess hade alla somrar varit identiska. Det var samma gamla mediokra visa. Jag hade nyss tagit studenten och kände mig mognare än någonsin. På något sätt hade mamma övertalat mig följa med henne och hennes nye man Gunnar ut till landet.
"Gunnar vill så gärna lära känna dig bättre, gumman" Sa mamma. Faktum var att jag egentligen kände honom sen innan. Han var min gamla träslöjdslärare. Visserligen var han inte min lärare längre, men det kändes märkligt och en aning obekvämt. Men mamma var lycklig. Hon hade fått sin egen Ernst. Min mamma var mycket vacker och har genom åren kallats en manslukerska av de flesta i hennes närhet, hon kallades "ombytlig med män". Vad jag trodde var problemet var att mamma hade alldeles för lätt att lita på folk. Hon hade lätt för att släppa in folk och trodde gott om alla.  Gunnar var tio år äldre än mamma, Han har tunt grått hår och runda glasögon, sådana som John Lennon hade.
"Kom igen nu Elvira, den här är ju go!" Skrek Gunnar med sin breda osmakliga göteborgska, när mamma och han klämde i när "Waterloo" spelades på radion. Jag lutade mig närmre fönsterrutan och försökte sjunka ner i någons slags dvala och slippa höra falsksången och kunna fokusera på mina egna tankar. För de var i en enda röra, som jag behövde städa upp. Kanske, var det en av orsakerna till att jag faktiskt följde med ut till stugan den sommaren. Orsaken till röran var däremot ganska abstrakt men störande, att jag inte visste vad jag skulle göra i framtiden. Studenten hade varit målet ända sedan högstadiet, och nu var det avklarat. I glipan mellan sätet och bildörren, svängde mamma ?röda lockiga hår.  Jag önskade att jag hade ärvt de egenskaperna av henne, visserligen var den röda färgen inte äkta, men lockarna var. Jag hade typiskt skandinaviskt statiskt halvblont spikrakt hår. Lite självfall kunde man väl få när det hade ösregnat men efter det såg man ut som Robert Wells. Det var två dagar kvar till midsommarafton som enligt traditionerna skulle firas i en lada hos vår granne. Ett typiskt svenskt midsommarfirande.
Efter att ha varit försjunken i tankar i någon timme, såg jag hur vi närmade oss sommarstugan. Den var lik de flesta andra svenska sommarstugor, röd med vita knutar. Och såklart, en tillhörande friggebod. Mamma var exalterad, hon nästintill hoppade ut ur bilen och in i boden för att hämta redskap till sin händige man. I många år hade mamma drömt om att bygga ut stugan, så hon skulle kunna ha en liten altan att sola på.
Jag hittade min plats direkt, hängmattan. Gräset var grönt och lite vått, det hade regnat för några dagar sedan. Men nu sken solen, fast några moln täckte himmelen. Jag dök ner i George Orwells "1984" och stängde av omgivningen. Det var effektivt, mamma fick ruska i mig för att få uppmärksamhet.
"Det är någon som är här för att se dig! Gud, ibland tror jag att du är döv, min flicka" Mamma gick tillbaka till Gunnar för att diskutera ombyggnaden.
Vid grinden stod Adam, lång och smal kille med brunt vildlockigt hår. Han log sitt breda leende och hade bländande vita tänder. Man såg på honom hur han väntade på att jag skulle bli imponerad av hans utseende. Jag gick fram till grinden och undrade vad han ville.
"Får man inte bara hälsa på sin granne?" Frågande han retsamt. Jag såg hur hans pappa redan börjat göra i ordning ladan inför den stora midsommarfesten.
"Viktoria är här ute i år. Tydligen så har hon semester med sin pappa. Men, mamma och pappa diskuterar att inte bjuda in henne, på grund av, ja, du vet." Sa Adam. Viktoria var en tjej som också hade tagit studenten någon vecka tidigare och var väldigt känd (eller ökänd rättare sagt) hemma, för att det gick ett rykte om att hon var homosexuell.
"Vadå inte bjuda in? Vad skulle hon göra, hoppa på alla tjejer? Det var det mest absurda jag hört!" Adam skrattade åt min reaktion.
"Nej, mamma är mest rädd för att ingen ska komma om hon kommer."
 "Det är väl ingen anledning, man bjuder alla på kalas, det är dagiskodex." Sa jag upprört.
"Man kan ju inte bjuda alla, förstår du väl" Adam hade fortfarande samma retfulla ton.
"Nej, men man bjuder inte alla förutom en!" Jag vände på min träskoklack och gick. Det var slöseri med tid att prata med Adam, han såg sig alltid som överlägsen på grund av att han var populär på skolan. Men skolan var slut nu, så hans respekt sjönk som en sten ner i avgrunden. Viktoria brukade aldrig vara där ute, kanske vartannat år, men inte mer. Hon ville säkerligen inte, eftersom barnen i stugbyn var ett litet gäng som var nästintill omöjligt att komma in i. Inte för att hon någonsin försökte. Hon var alltid vid sidan om och såg på. Men hon såg aldrig rädd eller blyg ut, hon verkade bara tycka om att observera. När jag la mig i hängmattan igen, frågade jag mig själv varför jag inte umgåtts med Viktoria på alla dessa år? Jag slog igen den frestande boken och begav mig till Viktorias stuga. Deras stuga var grön och lite större än vår. Men förutom Viktoria hade Viktorias pappa tre småbarn, två pojkar och en flicka.  Flickan var några år äldre än pojkarna, som var runt två år. När jag knackade på, hörde jag kaoset ut. Kastrullbraket fick mig att inse att det var lunchtid. Kanske inte den lämpligaste tiden att hälsa på en barnfamilj. Plötsligt när jag stod där med fingrarna på ringklockan insåg jag hur impulsiv jag varit, jag som brukar planera allt. Viktoria smällde upp dörren. Hon hade på sig slitna jeans som hängde avslappnat vid midjan och en grön, vit och svart rutig skjorta. Hennes hår var brunt och lite rufsigt, men inte lockigt. Hon hade melerade ögon, en blandning av olivgrön och brunt, som en liten explosion runt pupillen. Jag insåg att jag stirrade på henne, ordlös. "Hej" stammade jag fram. Viktoria skrattade ett kittlande skratt. Vi log båda två. Hennes tänder var inte så där onaturligt vita som Adams. Från spisen hördes smatter och kokande vatten. Jag hade varit där förut, en gång.  På den tiden då ytligheter inte existerade. Grönt var det genomgående temat i stugan. När jag steg in och såg mig omkring sa Viktoria
"Min styvmamma gillar grönt"
"Jag ser det" svarade jag med ett skratt. Väggarna var visserligen vita, men alla detaljer var i grönt. Eftersom att grönt inte är den mest diskreta färgen att välja på detaljer, syntes de mycket väl. Det hela var mycket konstigt, det var som att Viktoria hade förväntat min ankomst, hon frågade inte ens varför jag var där. Hennes två små tvillingbröder satt klistrade vid TV:n och hennes lillasyster satt vid matbordet och lekte med Barbie. Barbie och Ken pussades och lekte med sin lilla Shelly.
 "Vi går in på mitt och Kajsas rum" sa Viktoria och jag följde efter. Även detta rum hade gröna detaljer, jag började fundera på var Viktorias styvmamma hittade alla dessa gröna saker. Viktoria avbröt mina tankar med frågan jag väntat på.
"Varför ?har kommit hit, egentligen?" Jag hade frågat mig själv samma fråga.
"Allvarligt talat, så vet jag faktiskt inte". Först såg Viktoria förbryllad ut, sedan nöjd.
"Kom" sa hon, och gick mot dörren igen. Jag följde efter. Vi gick ner mot stranden, som bestod av småsten, grus och lite sand. Där låg några ekor och väntade på att få ta över havet. Viktoria hoppade i en av dem och vi rodde ut i det grönblå vattnet. En bit ut slutade Viktoria att ro, tog av sig skorna och strumporna och doppade fötterna.
"Det finns inget så helande som ett fotbad" sa hon och log. Jag började skratta. Jag förstod inte varför jag inte umgåtts med Viktoria förut, hon var ju full av överraskningar. Efter det blev det en lång tystnad. Extremt lång och obehaglig. Hade vi något att prata om? Jag visste vad jag ville veta. Jag brydde mig egentligen inte om ryktet, men var det sant? Och om det var sant, hur är det att vara.. sån? Jag sa åt mig själv att inte fråga. Men jag kunde inte tänka mig ett bättre tillfälle och slängde ur mig det ändå.
 "Är det sant att du är...?" Jag fick ett snabbt svar
"Ja." Kort paus "Vill du åka tillbaka till land nu? Jag tänker inte slänga mig över dig, jag är inget monster." Jag kände hur det blev spänt mellan oss.
"Jag vill mest bara veta hur det är."
 "Jag antar att det är som vanligt, förutom att man attraheras av det andra könet."  Sa Viktoria med en suck.
 "Hur länge har du vetat?"
"Jag vet inte, egentligen alltid antar jag. Jag har alltid tyckt tjejer är vackrare än pojkar."
"Är du rädd?" frågade hon.
"Nej."
"Det är okej, jag är till och med rädd för mig själv ibland."
Resten av dagen, satt vi där i ekan med våra tåspetsar i det kalla vattnet. Vi satt där till skymningen började falla över havet. Vi började ro in mot land och begav oss hemåt. Jag ville inte hemåt. Jag ville undersöka denna mystiska Viktoria mer. "Vi kanske ses imorgon?" Frågade jag.
"Kanske." Sa Viktoria och gick åt sitt håll.

Väl tillbaka i stugan, stod kall mat på bordet till mig. Falukorv och makaroner.
"Det är Gunnar som har lagat maten" Sa mamma och gav Gunnar en flirtig blick. "Har du varit med Adam hela dagen?" Sa mamma med en retsam ton
"Nej, med Viktoria" Sa jag irriterat.
"Viktoria, henne brukar du väl inte umgås med?"
"Nej" Mamma såg förbryllad ut i några sekunder och släppte sedan ämnet.
"Gumman, imorgon får du hjälpa mig att laga maten inför midsommar.  Och jag har fått äran att göra tårtan i år! Åh, vi ska göra den så god snuttegull." Jag hatade när hon kallade mig snuttegull. Det fick mig att känna mig som en femåring.
"Kan inte Gunnar hjälpa dig då?"
"Nej, Gunnar har fullt upp med altanen! Jag behöver din hjälp. Sen vill jag spendera lite tid med dig snuttan, vi träffas så sällan annars tycker jag."
"Mamma, vi träffas varje dag"
"Ja, men vi umgås inte. Nu är du så stor så snart kan jag inte kräva tid av dig mer. Snälla lilla vännen"
"Ja, okej då." Man såg hur mamma sken upp. Hon gick upp och kysste mig på kinden. "Du är bäst, du och Gunnar, ni är bäst! Jag är så lyckligt lottad! Kom Gunnar, nu ska vi dansa!" Hon satte igång Lasse Stefanz och drog Gunnar nära intill sig.

Dagen efter bestod av potatisskalning, dillhackning, jordgubbssnoppning och annat matrelaterat. Midsommarfirandet var ett knytkalas, men alla visste att mamma alltid gjorde massor av mat. Fast tårtan brukade göras av en grannfru, som var konditor, till mammas stora förtret. Men, nu hade de skiljt sig och hans nya kvinna var tio år yngre och kunde knappt göra snabbmakaroner. Mamma sa förstås till alla att hon beklagade att Frun och han inte kunde hålla sams, men mamma log inombords. Hon visste att i år, skulle hon äntligen få göra tårtan hon längtat efter att göra de senaste tio åren. Hon var verkligen lycklig, inte bara över tårtan. Sedan var den stora dagen, dagen då mamma skulle få skylta med sin matlagning och sin Gunnar. Hon hade dagen till ära en rosett i håret, och tyckte att jag också skulle ha detta. Hon hade även köpt en sockersöt vit klänning med små volanger på. Jag hade aldrig burit den om jag inte hade vetat hur glad det gjorde mamma. Jag orkade inte bråka, så jag satte på mig klänningen som fick mig att se fem år yngre ut.
"Åh, min lilla flicka" Sa mamma förtjust.
"Nu ska vi locka ditt hår!" Visserligen hade jag inget emot att locka håret, men mamma försökte verkligen få mig att se ut som Guldlock. Tidigt på morgonen begav vi oss till ladan. Den var pyntad med svenska flaggor och björkris. Långbordet var utsatt och dukat. Ute på gården låg stången och några av grannarna hade redan börjat göra vid den. Adam smög fram till mig,
"Ska du med och plocka blommor, till stången?" Sa han med en snäll ton. Han såg ganska söt ut, han hade finkläder på sig. En liten fluga kring halsen. "Ja, visst"
Vi plockade blommor längs vägkanten och höll oss ganska tysta. Jag kunde se hur han sneglade åt mitt håll, tills jag vände mig åt hans.
"Det finns nog många blommor närmre vattnet" Sa han och sprang ner mot stranden. Väl framme såg jag ekan flyta ute på havet. Vi hade nog inte strandsatt den ordentligt dagen innan. Jag fick dåligt samvete, men även en äventyrskänsla inom mig. När jag stod och kollade på en blåsippa i gräset kände jag en arm om min midja.
"Hittar du något?"
"En blåsippa" Sa jag och plockade upp den och gick.
"Låtsas inte att du inte är intresserad av mig, Elvira. Jag vet att du är det."
"Jag låtsas inte, jag är inte intresserad." Sa jag irriterat. Han var så självupptagen. Jag fortsatte:
"Du var så snäll när vi var små, men när vi växte upp så blev du populär och ytlig. Bara för jag var din vän, betyder inte att jag var kär i dig. "
"Men vem är du kär i då?!"
"Ingen. Kärlek är inget för mig."
"Så kan man inte säga"
"Du har inte vuxit upp med skilda föräldrar"
"Eller med en mamma som knullar runt!" Vräkte han ur sig
Jag gav honom en arg blick. Nu fick det vara nog.
"Leta upp Sofie och fråga om hon vill plocka blommor. Jag står inte ut med dig" Sa jag med en suck. Jag vände mig om och började gå hemåt.
"Nej, men förlåt. Alltså, fan, ta det inte så Elvira." Jag svarade inte ens. Jag visste vart jag var på väg.
Jag tryckte på dörrklockan till det gröna huset.
"Kommer du till ladan ikväll?" Frågade jag Viktoria.
"Jag antar det. Ska du?"
"Ja." Sedan kollade hon på mig och började bubbla av skratt.
"Vad fan har du på dig? Du ser ut som en docka. "
"Tack, så nu är jag ful också."
"Nej, men det är inte du."
"Nej."
"Varför kommer du hit, egentligen?" Frågade Viktoria med allvarlig ton.
"Jag vet inte. Jag bara hamnar här. Det känns naturligt" Hon såg konstigt på mig. Som om jag dolde något. Men det gjorde jag inte, eller?
Jag hörde hur Johnny började spela dragspel, vilket tydde på att dansen skulle börja. Jag tog Viktoria i handen och drog med henne upp till granngården.
"Ska jag dansa? Ser jag ut som en person som dansar?" Skrek hon upprört på vägen dit. "Kom igen, ha lite roligt" och så hoppade vi in i groddansen. Efteråt blev det mat, och sedan tipsrunda. Vissa, som Gunnar och mamma, tog det dödligt seriöst, även om de var fulla.
"Ska vi verkligen gå på tipsrundan?" Frågade Viktoria.
"Ja, vi kan vinna det här ju!" Sa jag med kämparglöd i rösten medan jag såg hur mamma och Gunnar försökte svara på första frågan.
"Jag har en bättre idé" Jag följde efter henne in i ladan, där det var tomt på människor. Hon tog en skål med jordgubbar och en flaska vin och viskade "Följ efter mig" i mitt öra. Det kittlades både obehagligt och behagligt mot min hals.
Jag följde henne upp på en stig som ledde upp på en liten kulle. Längst upp på kullen satte vi oss. Utsikten var underbar.
"Ser du ekan?" Frågade hon och skrattade. Jag nickade och log tillbaka.
"Elvira, är du...?"
"Nej, nej, nej nej, gud nej! Eller, jag vet inte."
"Du är så förvirrande ibland. På ett mystiskt vis"
"Tack, men jag är nog bara förvirrad egentligen." Hon log mot mig. Visst var hon vacker, jag frågade mig själv: Får jag tycka att hon är vacker?
"Fryser du?" frågade hon.
"Nej"
"Jag gör det. Jag hämtar en filt." Hon rusade ner för kullen. Jag fick en stund att fundera på om jag var i en identitetskris, eller om jag faktiskt var förälskad i den äventyrliga Viktoria. Jag hade aldrig varit kär, så hur skulle jag veta?
Viktoria kom tillbaka med ett grönblommigt täcke över axlarna. Hon satte sig bredvid och la det över mina axlar också.
"Din mamma gillar verkligen grönt" sa jag och skrattade.
"Styvmamma. Mamma hatar grönt."
"Förlåt."
Mörkret började falla över havet.
Jag kände hur hennes hand trevade efter min. Skulle jag ge efter? Det gjorde jag. Det kändes oskyldigt.
"Är du rädd nu då?" Frågade hon
"Nej, inte ett dugg." Sa jag glatt. Man kunde höra att folket hade anlänt till ladan igen. Det sjöngs sånger och glas gick i kras.
Vi satt där, som i en fridfull och fördomsfri värld, med täcket över våra axlar. Det var en underlig känsla, att det som ansågs vara fel, kändes så rätt. Något så oskyldigt som en hand, kändes så varmt inombords. Jag kände mig inte som ett monster, jag kände mig inte sjuk. Jag kände mig bara kär. Jag la mitt huvud mot hennes axel en stund och njöt av solens nedgång och stjärnornas uppväckelse. Jag beundrade hennes konturer, de raka vackra konturerna. Hennes gåtfyllda melerade ögon. Hon såg på mig, oroligt.
"Är du säker på att..?" Längre hann hon inte, innan jag tystade henne med en mjuk kyss. Den var som blöt bomull som omslöt alla sår. Allt jag som aldrig känt, väcktes till liv i några sekunder.
Hon såg på mig, jag såg att hon var sorgsen. Hennes ögon var tårfyllda, men hon tog ändå tag i mig och kysste mig. "Ingen kan hitta oss här" Sa hon. Jag hörde min mamma ropa. Viktoria nickade åt mig, och jag gick.

Dagen efter gick jag och hämtade posten. I posten låg ett brev med mitt namn på, utan frimärke och avsändare.
I brevet stod: Under det grönblommiga täcket, finns vår egen värld. Möt mig klockan 00.00" Under dagen väntade jag på natten. Första gången i mitt liv längtade jag efter mörkret. Plötsligt skyddade natten mig, blev min vän. Jag smög ut ur fönstret och sprang försiktigt på grusvägen upp till kullen. Jag såg hennes konturer i mörkret och rusade fram. Jag satte mig bredvid, tätt intill. Hon la sig ner, så jag gjorde det samma. Täcket la hon över oss, som ett skydd. Hon tände en ficklampa och det kändes som en liten koja. Vi låg där och såg på varandra, och pratade om livet. Jag insåg att jag aldrig riktigt pratat med någon om livet. Ni vet "Hur är det?" Svar; "Bra" sedan punkt. Inget mer. Livet talas inte tillräckligt om. Men vi talade om livet och varenda detalj som medförde. Vi både skrattade och grät, men den enda som såg och hörde oss var den ljuva sommarnatten. Tillsist somnade jag i famnen på henne, blottade för himmelen. Jag vaknade upp till fågelkvitter och rusade upp. "Vi ses inatt igen" viskade jag i hennes öra. Jag kysste hennes rosiga kind och begav mig hemåt.
Där på kullen, spenderades många sommarnätter. Jag blev expert på att krypa ut genom mitt trånga fönster och rusa upp tyst till kullen. Men alla sagor slutar inte med "och de levde lyckliga i alla sina dagar". En morgon, väckte fågelkvittret varken mig eller Viktoria. Det grönblommiga täcket kunde inte skydda oss längre, när Adam, på väg ner till havet för att fiska, såg oss. Vi sov tryggt som små barn i varandras armar. Adam sprang till Mamma och Gunnar och väckte dem, drog med dem ner, så de fick se oss ligga tätt intill varandra.
 "Å kära nån!" Skrek mamma. Jag öppnade ögonen.
"Vad håller du på med?" Skrek hon och började dra i mig. "Nej, Elvira, Nej! Du är mitt enda barn! Du får inte! Nej! Min lilla flicka!" Hon betedde sig som en galning. Gunnar försökte lugna ner henne.
"Det är bara en period, en identitetsskris. Det växer bort." Då blev Viktoria upprörd
"Växer bort? vad tror du att detta är, en sjukdom?"
"Ja, vad ska det annars kallas. Det är ju inte naturligt i varje fall!" Sa Gunnar och försökte låta vis. Jag var som förstenad. Jag kunde inte få ur mig ett enda ord. Var det en illusion, allt det där jag känt? Mamma och Gunnar drog hem mig till stugan. Mamma grät och skrek upp mot himmelen: "Vad har jag gjort för fel?". På natten rymde jag ut ur fönstret igen, bort till kullen. Viktoria var inte där. Mamma förbjöd mig att gå ner och störa hennes familj. Hon sa att hon hade pratat med dem och de hade kommit överens om att "hålla ungdomarna borta från varandra".

Nu när vi är på besök hos mamma passade jag på att gå ner till Viktorias gamla stuga. Det är en av hennes syskon som äger den nu. På tork hängde det grönblommiga täcket och följde vinden likt en flagga, som symboliserade allt vi var. Jag bestämde mig för att hitta Viktoria. Tacka hennes syster för adressen och säg förlåt för att jag tog med mig täcket, men jag kände att det tillhörde oss. Mig och Viktoria alltså, inte mig och dig. Förlåt för att jag inte kommer vara hemma när du ser det här. Jag älskar dig Henrik, men inte på rätt sätt. Hälsa barnen att mamma kommer bli lycklig nu.


Under det grönblommiga täcket

Under det grönblommiga täcket, skylde vi oss under natten, då sommaren spirade och vi gömde oss för världen. Där, skulle ingen hitta oss, trodde våra unga hjärtan naivt. Men de hittade oss. De hittade oss, och förstörde oss.


Jag skriver novell, här har ni ett smakprov.

När jag satt och funderade på det, kom jag på att jag är lyckligt lottad. Jag har någon att längta efter. Det är det inte alla som har.



9 dagar kvar. Jag älskar dig

Bantningspiller.. igen.


http://www.metro.se/2009/06/09/45848/hanna-friden-stoppa-bantningspillret-/

Läs Hanna Fridéns artikel om bantningspillret "Alli"


Läste kommentarerna (och kommenterade själv, tydligen två gånger.. för först kom det inte upp. Men jaja)

En som hette Patrik skrev
"Citat "För unga tjejer mellan 14 och 25 är undervikt ett större problem än övervikt" Öh, tror inte att det är ett jätteproblem, vart man än vänder sig så ser ju tjejerna ut som feta paddor..... oavsett ålder!"

Jag undrar vart den här killen vänder sig? För i min närhet ser tjejer inte ut som feta paddor i varje fall! Och som att män skulle vara smalare? Vad tycker han är fet padda? Hur tjock är man då?

En lite mer seriös röst om pillret säger;

"Vi vet att unga tjejer med ätstörningar ofta använder vätskedrivande medel och laxermedel. Om de nu får det här pillret receptfritt är vägen öppen för ett omfattande missbruk." näringsfysiologen och vikt­gurun Fredrik Paulún till Metro.

 

 




Eternal sunshine of a spotless mind



Såg denna film idag. Den var vacker, sorlig, rolig, djup, magisk och lyrisk på samma gång. Manuset var vackert. Jim Carrey (som inte är en av mina favoriter) var jätte bra. Kate Winslet också. För er som inte sett den, är den att rekommendera. Jag måste se den igen.

Bantningspiller

Jag satt och läste Hanna Fridéns blogg (som förövrigt är en av mina favoritbloggare, grymma åsikter och stark personlighet. Man kan inte ens beskriva henne, man måste läsa hennes blogg för att förstå!) och där skrev hon om det nya bantningspillret.
Se hennes inlägg.

Jag såg pillret på reklam häromdagen och tänkte, detta måste ju vara ett skämt. Receptfritt? Vad tror dem? Folk är beredda att stoppa ner sina fingrar i halsen för att gå ner i vikt (och ja, en massa andra befängda saker), varför skulle de då inte missbruka tabletter? Det känns väldigt naivt att tro att det inte skulle missbrukas av fel målgrupp. Personligen tycker jag att bantingspiller ska användas, precis som med alla andra piller, endast när ingen annan utväg finns. När man lider av skadlig övervikt som inte går att bekämpa på något annat vis. Inte en 20 årig tjej som tycker hon har gått upp några kilo för mycket.

Men varför receptfritt? Jag förstår inte? Folk som inte behöver pillerna bör ju inte använda dem. Jag menar, visst att vissa är lite mulliga, men träna då och ät nyttigt, köp då inte bantningspiller på apoteket. Det kommer bara ses som en enkel utväg. Äh, jag kan äta vad jag vill, jag kan ju bara ta ett bantningspiller. Bantningspiller skrämmer mig som fan, efter att ha sett requiem for a dream (sjukt bra film förövrigt, men gjorde mig deprimerad i några dagar. Den släpper inte en i första taget)

Det är helt enkelt idiotiskt. Det finns inget mer att säga. Det kommer göra mer skada än nytta, är vad jag tror.


jag har hört att jag är mogen...


Gjorde ett "vuxen-test" och blev 31.7 år. Då blev jag lite sorgsen. Vem vill vara 31 år i sinnet? Jag menar, 30 årskris, snart medelålder och allt annat tråkigt i livet.  31 år. Det låter som en hemsk ålder. Man påväg ur de livliga ungdomsåren och måste börja ordna upp sitt liv. Jag vill inte vara där. Jag vill vara i ungdomsröran. Jag måste göra något med mitt liv. Jag får inte vara 31 år i sinnet, det känns tragiskt. Man ska vara barn så länge man kan och jag är 31 när jag är 17. Något måste hända, så här kan jag inte ha det. Jag kanske åldras mentalt i förtid? Kanske kommer jag vara som en pensionär när jag fyller 40..? Vem vet. Jag måste skaffa mig lite barnpoäng innan jag skaffar ICAkort eller något. Kanske köper hus eller en hund. Nej, jag hatar hundar, kanske en hamster? Nej. Usch. Fiskar får det bli i så fall. Nej. Det ska inte vara någonting. Jag är bara 17. Låt mig vara 17.

Tänk vad ett test kan göra.


"South again" Maia Hirasawa



nästintill irriterande bra. Sånt här vill jag göra, en dag. Låten är förbannat bra

forgätmigej


Glöm mig inte,
för att natten blivit ljus.
För den slukar mig
med sitt djup.

Glöm inte värma mig,
även om snön slutat falla.
För fortfarande är varje ord
som vedträ på en eld


Dina drömmar,
dina fingertoppar nuddar dem.
Du skakar av förväntan
och jag skakar av viktlöshet
av att sväva mellan våra världar.




Jag behöver egna ben.



Jag behöver skapa egna ben att stå på

du hade dina hela tiden undanstoppade i en vrå
men jag, jag amputerade mina och skapade nya för dig.
Nu kan jag inte stå utan att skaka

Mörkret kväver kvällens stjärnor


Mörkret kväver kvällens stjärnor
Solen faller ännu en gång ner bakom horisonten
Som om du beordrat den till det

Stjärnorna faller ikvälll, älskling
Hur jag än vrider på det kan jag inte
Önska mig något annat än dig


Och du vet att jag ser dig
Även om du inte är här
Men ta inget för givet, älskade
För även det mest självklara
Kan försvinna ur din hand

Jag vill inte fråga mig själv hur jag vet
Att vi kommer klara det
För om jag klurar ut det
Kanske jag kan förstöra det.

Kärlek är inte en gåta med ett svar
Snarare mystik att utforska på egen risk
Men gräv inte för långt min vän
Det finns bara fler frågor att finna

Jag existerar här bland orden och bland sångerna
I mina egna urdruckna tekoppar och slutvässade pennor
Egentligen så meningslöst att förklara något
Så stort att ingen förr satt ord på det
Men alla gör vi ett försök



"Pencil full of lead" Paolo Nutini




Den här låten får mig att tänka på sommaren. En gräsmatta, gassande sol och en stereo där musiken blommar ut. Jag och Dennis ligger där på gräsmattan och sjunger med. Dennis börjar dansa som en apa och jag skrattar.

längtan

Val.

Idag var det val till EU-parlamentet. Jag blev smått förvånad över resultatet. Piratpartiet, 7,1 %. Visst, jag hade läst i tidningarna att de skulle få höga procent, men allvarligt talat, hur vågar man ens rösta på ett sådant en-fråge-parti? Jag trodde, att när man väl skulle stå där och välja i vallokalen, skulle man fundera lite djupare på saken och tänka, nej, det finns nog viktigare saker för EU än fildelning och integritetsfrågor. Självklart är det en viktig fråga. Jag tycker inte heller om varken FRA eller IPRED, så jag förstår. Men, jag skulle ju aldrig rösta på ett parti, som inte ens tagit ställning i andra frågor.

jag satt spänd och väntade på resultaten om Sverigedemokraterna, som tur va, kom de inte in. Konstigt nog fick de fler röster än F!, vilket jag inte alls förstår. Tyvärr, så har främlighetsfientliga partier i andra länder tagit sig in.

Valdeltaganadet är fortfarande väldigt lågt. Jag hade så gärna velat gå och rösta idag. Jag hade velat bidra. Men det satt 57% hemma idag, eller de gick i varje fall inte och röstade. Visserligen, skyll er själva, er röst kommer aldrig bli hörd, men klaga då inte sen om det går åt pipan. Ni hade kunnat påverka. Jag skulle aldrig tvivla på att rösta. Det är ju en demokratisk rättighet, som inte ska tas på givet! Vilken kraft vi har, att kunna påverka, eller hur?

Om jag hade kunnat rösta, hade jag kryssat sossarna. Men det är inte för att de hade några speciellt bra kandidater, utan för att jag håller med om ideologin. Sossarna hade kunnat ha så många fler mandat om de bara hade haft några starka namn. Och det är väl allmänt känt att Mona Sahlin inte är så poppis bland svenska folket. Marita ulvskog, är inte heller ett särskilt starkt namn. Sossarna behöver en eldig och motiverad person. Behöver en som kan bli folkkär. De behöver en som Anna Lind. Anna Lind var en stor förlust för svensk politik, hon var en sådan eldig och motiverad person som var älskad. Jag är säker på att hon hade haft makten nu, om hon inte hade avlidit. Men nog om det.

 Sossarna hamnade ungefär på samma ställe som förra EU-valet. Den stora chocken var som sagt PiratPartiet som nu har mandat. bara ett, visserligen. Miljöpartiet ökade, vilket jag tycker om. Egentligen så är jag inte så miljöpolitiskt aktiv, men jag tycker mycket om Maria Wetterstrand. Hon är en bra, jordnära och smart politiker. Jag är ju självklart för bättre miljöpolitik, men det är inte en av mina hjärtefrågor.


Men de är de konservativa som kommer ha mest mandat, i hela EU. Men ja, det var ju förväntat.

Men jag säger som Mona Sahlin, jag är nöjd, för sverigedemokraterna kom inte in.


Hej, eller något


<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/764283/kosmos?claim=d2bntu4szuq">Följ min blogg med bloglovin</a>

Goddagens,
framtida läsare. Jag har tagit steget bort från min gamla blogg och börjar om. Här kommer det finnas dikter, politiska texter, bilder, musik, recensioner av böcker och liknande. Jag kommer lägga in mina egna dikter, min egna musik och egna bilder men också andras verk.

all kärlek

Neo.

Goddagens.


RSS 2.0