Anna Anka


Paul Ankas fru, en av "hollywoodfruarna", är i hetluften just nu. Hon vill in i den svenska politiken, men varken Moderaterna eller Kristdemokraterna tycker hon passar in med sina åsikter. Hon vill bli en förebild för svenska kvinnor, att svenska kvinnor ska vara snygga för sin man och tillfredsställa mannens behov. Nej, detta är inget jag hittar på. Anna Anka har publicerat en debattartikel på Newsmill, läs den här. Jag tänker skriva valda delar.

"Det var så skönt att komma till ett land där män vet hur man beter sig mot en kvinna. Här tar männen hand om allt det ekonomiska, allt annat är en förolämpning mot både kvinnan och mannen i förhållandet. Överlag har amerikanska män oändligt mycket mer stil än svenska män. Går du ut på en affärslunch händer det inte att kvinnan tar notan medan den svenska mannen inte drar sig för att förnedra kvinnan genom att låta henne fibbla med 20-lappar samtidigt som han sitter och räknar på vad hans del av notan gick på."

"Sedan har vi papporna. Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer."

"Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."


"Sånt förstår amerikanska kvinnor. Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?"


Jag vet vad ni tänker, många av er. Och jag hoppas verkligen också att det bara är uppmärksamhet hon vill ha, annars så är hon rent ut sagt en idiot. Det är absolut inte kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredställd, och hon har ingen skyldighet att se snygg ut för någon annan! Och att svenska pappor ska vara tragiska för de arbetar för jämnställdhet? Ser hon inte förtrycken?
En människa med pengar kan inte vara objektiv, de har helt enkelt det för bra. Inte behöver de se bekymmerna med att en mamma måste vara borta från sitt jobb ett helt år för att ta hand om ett barn, när de inte ens behöver jobba själva. Käre vän, det verkar som du glömt bort hur världen ser ut utanför din lilla hollywood bubbla. Gå ut och ta lite luft, så ska du se att kvinnor gärna är med och hjälper till att försörja, och ser det mer som en skyldighet. Hon inser nog inte, att hon är helt beroende av sin man. Inte överhuvudtaget självständig. Hennes liv är uppbyggt kring hennes mans pengar.

som tur väl har inte denna artikel fått speciellt mycket positiv respons, utan tvärtom. För hon är absolut ingen förebild för svenska kvinnor, snarare ett skräckexempel på hur beroende man kan vara av en man.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0